MAARTJE BROK

Tijdens de kunstacademie realiseerde ik me dat mijn werk vooral bestond uit fotografie. Vandaar dat ik, naast mijn werk als therapeut, in 2016 de fotoacademie in Amsterdam ben gestart.

Van kinds af aan fascineert menselijk gedrag me enorm. Er zijn vaak contradicties te voelen in onze maatschappij. Extreem gedrag zoals geweld wordt bijvoorbeeld niet geaccepteerd maar is wel in allerlei grenssituaties waarneembaar. Mensen doen wat ze doen maar doen dit niet voor niets.
Denk hierbij aan onderwerpen als psychiatrie, drugsgebruik, huiselijk geweld, fundamentalisme, enz.

In de foto’s zijn vaak mensen te zien waar ik hun gedrag naar voren wil halen. Ik streef ernaar dat elke foto een verhaal uitbeeldt. Ik wil de kijker aan het denken zetten en zijn/haar leefwereld helpen te verruimen. Iedereen heeft z’n eigen verhaal en elk verhaal mag er zijn, hoe extreem ook. Door de foto wil ik zo’n verhaal uitdrukken opdat de toeschouwer meer bewust raakt van zaken waar anderen liever hun ogen voor willen sluiten.
Zoekend en uitproberend in een studio of op locatie ontstaat er een pakkend beeld. Door gebruik te maken van materialen probeer ik beelden meer expressie te geven.

Curriculum vitae van Maartje

MAARTJE IN DE MEDIA
2016Artikel HP/De tijd
20091e prijs inzending Christine Awards (1 minuut film)

MAARTJE IN OPLEIDING
2016Fotoacademie
2016Systeemspecialist
2010Martisan zzp-bedrijf in buik- en muurschilderingen (6 jr)
2010Multi Dimensionele Familie Therapie
2009De Nieuwe Academie (4 jr)
2008Vooropleiding Hogeschool voor Kunsten
2003HBO Pedagogiek
2000MBO Verpleegkunde
1996MDGO Verplegende